Sony anunță record de vânzări pentru PS4

ps4ps4_76536000

Sony a anunțat odată cu lansarea oficială a PlayStation 4, din 4 Noiembrie 2013, că se  aștepta să vândă cca. 5 milioane de unități până la sfârșitul lunii Martie 2014.

Însă, compania niponă a remis recent un comunicat de presă  în care anunță faptul că au vândut peste  5.3 milioane de console, până la data de 8 Februarie, depășind astfel și cele mai optimiste scenarii speculate la începutul lansării oficiale. Aceștia  și-au atins  target-ul pe tot anul 2014 înainte de lansarea oficială din Japonia, încă din luna Februarie. Astfel că PlayStation 4 devine ce-a mai vândută și populară consola de jocuri din ultimii ani.

Rivalii strategici ai celor de la Sony, Microsoft au anunțat în Ianuarie că de la lansarea oficială tot din Noiembrie 2013 au vândut mai mult de 3 milioane de console Xbox One până la sfârșitul lunii Decembrie.

De reținut ar fi faptul ca ambele console sunt excepționale, cu un nivel de grafică avansat, facilități moderne (conexiune internet WiFi, conectare portal online, etc).  Fiecare consolă are avantaje și dezavantaje față de competitoare. Până la urmă părerea fiecărui jucător este subiectivă și modul de a ne juca diferă de la o persoană la alta, așa că nu cifra de vânzări ar trebui să fie factorul decisiv dacă te hotărăști să îți cumperi o consolă, ci pachetul întreg cu care vine aceasta la achiziționare (preț, timp livrare, garanție, suport, jocuri, experiența de folosire, etc).

PlayStation-4-Vs-Xbox-OneDacă ți-a plăcut articolul apasă LIKE.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *