Prețurile pentru smartphone-uri vor scădea semnificativ in 2014

sursa: thatnaijablog.com

sursa: thatnaijablog.com

Prețurile pentru smartphone-uri vor începe să scadă semnificativ în al doilea trimestru al anului 2014, deoarece se așteaptă ca furnizorii de chipset-uri să adopte strategii mai agresive de stabilire a prețurilor, cu scopul de a obține cât mai multe comenzi, potrivit Digitimes.com


Pe piața de smartphone-uri,  4G intră într-o perioadă de creștere rapidă, deoarece aceste modele se vor produce în China începând cu 2014, iar cererea pentru respectivele device-uri este în creștere pe piețele emergente.

Producerea de smartphone-uri în China va obliga vânzătorii și furnizorii de telefoane să se concentreze pe segmentul entery-level și mid-range pentru a acapara o parte mai mare de potenţiali clienţi.

Piața în plină expansiune pentru 4G a atras de partea ei giganți precum: Qualcomm, Nvidia, Marvell Technology, Broadcom, EMP, MediaTek și Spreadtum Communication ca să facă pasul înspre chipsetul 4G.

Unii din acești furnizori de chipset-uri sunt gata să reducă prețurile din al doilea trimestru, atunci când vânzătorii de telefoane vor să înceapă producția pentru noile modele în a doua jumătate a anului 2014.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă Like.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *