Noul Samsung Galaxy S5 AICI!

Sursa foto: The Verge

Sursa foto: The Verge

Samsung Galaxy S5, este mai rafinat și actualizat față de S4, model care s-a bucurat de un succes enorm anul trecut. Noul Galaxy S5 arată și se simte familiar cu modelele din seria Galaxy, scriu cei de la The Verge. Noul terminal produs de Samsung are o serie de îmbunătățiri la exterior și interior față de  predecesorul său.

Ca și design, S5 are modificări minore față de S4, de fapt privite din față telefoanele  sunt aproape imposibil de deosebit. Ecranul lui S5 este un pic mai mare, având 5.1 inch cu o rezoluție nativă de 1080p, iar panoul Super AMOLED nu arată foarte diferit față de panoul lui S4. Sub ecran găsim un nou buton de accesare, care are integrat mult așteptatul senzor de amprentă precum și capacitatea de a prelucra mai multe sarcini ale tastelor.

Telefonul și-a păstrat aspectul plăcut de plastic-metal, dar față de S4 acesta este rezistent la apă și praf (certificat IP67), ceea ce înseamnă că poate fi scufundat până la 3 metri sub apă rezistând aproximativ 30 de minute.

galaxys5-2040-15_verge_super_wide

galaxys5-2040-12_verge_super_wide

Deși sunt relativ asemănătoare privite din față, partea din spate a device-ului S5 are îmbunătățiri considerabile. Plasticul lucios care acoperea bateria a fost înlocuit cu o carcasa care are un nou finisaj, plăcut la atingere care nu îți dă sentimentul că telefonul ar aluneca din mână. Samsung S5 este disponibil în patru culori diferite: negru, alb, albastru și auriu.

Samsung Galaxy S5 rulează sistemul de operare Android KitKat 4.4.2. Acesta beneficiază de multe aplicații patentate de Samsung (S Voice asistent personal,  Signature Bloops precum și Whistles). Schimbarea cea mai notabilă se găseste în meniul de setări, unde Samsung a schimbat interfața înlocuind ferestrele multiple, cu o singură fereastră care se care se derulează de sus în jos.

galaxys5-2040-4_verge_super_wide

galaxys5-2040-9_verge_super_wide

Ca și noutate absolută pentru telefoanele Samsung, regăsim senzorul de amprentă, care poate fi folosit atât pentru deblocarea ferestrei principale cât și pentru autentificarea în cazul plăților online.

După cum era de așteptat, S5 vine cu o serie de îmbunătățiri pentru configurația hardware. Astfel, avem un procesor mult mai performant quad-core de 2.5GHz, 2 GB de memorie RAM și baterie cu până la 20% mai eficientă. Samsung dă asigurări că S5, este unul dintre cele mai puternice și performante telefoane disponibile în acest moment pe piață.

galaxys5-2040-4_verge_super_wide

galaxys5-2040-8_verge_super_wide

Camera foto a fost actualizată cu un senzor capabil să înregistreze până la 16 megapixeli compatibil cu filmările 4k.  Telefonul suportă prelucrare HDR în timp real, pentru a reda fotografii mai bune în condiții de iluminare mixtă.

După formula de succes a modelului S4, era de așteptat ca S5 să exceleze, să fie mai rapid, mai elegant și mai ușor de folosit.

galaxys5-2040-10_verge_super_wide

14 Aprilie este data de lansare la nivel mondial, a anunțat Samsung. Deocamdată compania sud-coreeană nu a anunțat un preț pentru modelul S5.

Per total cei de la Samsung au construit în timp un brand foarte ușor de recunoscut și de mare succes (Galaxy), iar S5 nu face decât să ridice ștacheta și să o ducă mai departe.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă Like & Share, mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 2, 2015

    […] trecut când Samsung a prezentat tot la Barcelona modelul Galaxy S5, mare parte a consumatorilor de tehnologie au criticat aspru design-ul neinspirat al telefonului […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *