Noile ceasuri inteligente de la Samsung – Gear 2 și Gear 2 Neo

Group_Gear_2_verge_super_wide

Samsung lansează a doua generație de ceas inteligent, la doar cinci luni după primul model – Galaxy Gear.

Noile modele Gear 2 și Gear 2 Neo extind linia de produse din portofoliul celor de la Samsung în materie de ceasuri inteligente. Principala diferență dintre Neo și Gear 2, este că Neo nu are cameră foto, iar camera de pe modelul Gear 2, este de acum așezată în carcasa ceasului, scriu cei de la The Verge.

Group_Gear_2__Gear_2_Neo_verge_super_wide

Acest lucru este un mare plus, pentru că la primul model, nu puteai să iți schimbi cureaua, deoarece poziționarea camerei foto încurca acest lucru, fapt care a atras multe critici din partea utilizatorilor Galaxy Gear.

Cum era de așteptat, noile device-uri aduc îmbunătățiri față de modelul anterior. Ambele au senzor pentru captarea pulsului în timpul exercițiilor fizice, acest lucru fiind foarte util pentru pasionații de fitness. Vechiul model era “acuzat” că poate fi folosit doar ca un accesoriu pentru telefon, cu funcții limitate. (afișarea ceasului, citire mesaje, preluare apeluri, redare muzică, etc).

11_Gear_2_neo_black_3_verge_super_wide01_Gear_2_black_1_verge_super_wide

Ceasurile au propriul sistem de redare a muzicii, care este capabil să transmită semnalul audio la căști prin WiFi sau Bluetooth. Acestea mai beneficiază și de un sistem infraroșu, care facilitează folosirea aparatului pe post de telecomandă pentru televizor.  Noul sistem de operare ales de Samsung, este oferit de Tizen.

Rămâne însă de văzut dacă vor fi probleme de compatibilitate între sistemul nou de operare și aplicațiile create pentru  modelul anterior, Gear. Samsung promite însă că noile modele, vor fi compatibile cu mai multe telefoane.

Ca și predecesorul Galaxy Gear, Gear 2 și Gear 2 Neo suportă o rezoluție de 320×320 pe un ecran de 1.63 inch. Ambele modele au în dotare procesoare dual-core de 1GHz, 512MB RAM, și o capacitate de stocare de 4GB.

Deocamdată nu există prețuri oficiale, dar Samsung promite că ceasurile  vor fi disponibile pe rafturile magazinelor începând cu luna Aprilie.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *