Google a anunțat un smartphone Android 3D experimental.

 

Sursa foto: ATAP

Sursa foto: ATAP

Telefonul este cel mai recent proiect cu tehnologie avansată de la Google, denumit Project Tango.

„Scopul proiectului Tango, este de a oferi o înțelegere mai bună la scară umană a spațiului și a mobilității” spune Johnny Lee, coordonatorul programului tehnic ATAP.

Telefonul de 5 inchi va rula sistemul de operare Android și va fi echipat cu o serie de senzori 3D, capabili de a prelua mai mult de un sfer de milion de măsurători în fiecare secundă. Google prevede că acești senzori vor beneficia de un număr mare de aplicații, de la jocuri până la sisteme de navigație.

Telefonul este încă în stadii incipiente de dezvoltare, iar primele prototipuri vor fi disponibile pentru un grup restrâns de dezvoltatori. Primele 200 de prototipuri, pe care Google se așteaptă să le distribuie de la mijlocul lunii Martie, vor merge spre un grup de dezvoltatori, atent ales de Google.

Google mai spune că cele mai multe din primele dispozitive prototip, vor merge la companiile specializate pe crearea jocurilor, a aplicațiilor de navigație și cartografiere. Dezvoltatorii interesați se pot înscrie pe site-ul proiectului Tango, pentru o sansă la obținerea unui prototip.

Cu toate că este experimental, acest proiect Tango va juca un rol important în viitoarea conferință Google din 25-26 Iunie.

Dacă ți-a plăcut acest articol apasă pe Like & Share.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. April 24, 2016

    […] Alphabet, a pierdut unul dintre oamenii foarte importanți care a stat la baza proiectului Tango . Șefa proiectului, Tegina Dugan a părăsit gigantul tehnologic, alăturându-se rivalilor de la […]

  2. June 12, 2016

    […] urmă cu mai bine de doi ani, Google a prezentat publicului larg Priectul Tango, ce promitea un smartphone sau tabletă capabil […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *