Flappy Bird – De la obscuritate la aplicația numarul 1 în App Store și Google Play

flappy-bird

Sursa: blogania.com

Dezvoltatorul jocului Flappy Bird declară că succesul aplicației s-a dovedit a fi mai degrabă un simplu noroc. Jocul Flappy Bird a fost lansat la începutul lunii Mai a anului 2013, iar în prezent este cea mai descărcată aplicație din magazinele virtuale App Store și Google Play. Jocul a început să prindă notorietate “peste noapte” după un val de tweet-uri amuzante, filmări încărcate de diverși internauți pe  YouTube și review-uri interesante pe diverse forumuri.

Dong Nguyen, dezvoltatorul jocului a declarat că niciodată nu a făcut promovare pentru această aplicație. “Popularitatea ar putea fi norocul meu” a spus el, într-un interviu recent acordat către Chocolate Lab Apps.

FlappyBird

Scopul jocului este simplu

Atingi ecranul pentru a menține pasărea în aer, iar în același timp să treci de obstacole. Interfața simplă și resursele grafice mici sunt un mare plus față de alte jocuri care “fură” resurse importante din telefon.

Nguyen, care a creat jocul în două-trei zile, a declarat că odată cu succesul acestei aplicații, speră ca valul de popularitate să îl propulseze cât mai sus. Tânărul a mai adăugat că, a creat acest joc din dorința de a arăta întregii lumi că și jocurile simple pot fi distractive, nu doar cele complexe.

Aplicația Flappy Bird este disponibilă atât pentru terminalele care folosesc sistemul de operare iOS (Apple) cât și pentru device-urile care folosesc sistemul de operare oferit de Google ( Android). Nguyen a declarat într-un tweet că fanii se pot aștepta și la o versiune pentru dispozitivele care rulează Windows Phone 8.

Update

Jocul nu mai este disponibil pentru download pe AppStore și Google Play. Autorul a invocat faptul că, presiunea mediatică a fost atât de uriașă, încât acesta nu a mai putut stăpâni fenomenul declanșat de către aplicație, in urma succesului survenit. Nguyen a mai declarat că jocul nu este de vânzare, iar în viitorul apropiat acesta dorește să mai producă și alte aplicații.

Pe internet însă circulă zvonul că cei de la Nintendo au făcut o plângere împotriva tânărului, deoarece aplicația Flappy Bird se aseamănă cu alte aplicaţii înregistrate de aceștia (Super Mario – tuburile verzi).
De menționat ar mai fi faptul că aplicația producea 50.000$ din reclame publicitare pe zi!

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. December 22, 2015

    […] Tânărul Sundar Pichai care preluat în Februarie atribuția de director executiv al corporației americane Google, a avut o întrevedere mai puțin oficială cu dezvoltatorul popularului joc Flappy Bird. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *