Cum îți măsoară ritmul cardiac, noul senzor de pe Galaxy S5?

Sursa foto: apnironaq.com

Sursa foto: apnironaq.com

La premierea marelui eveniment de la Barcelona (Unpacked 5) pentru Galaxy S5, Samsung a anunțat cu mândrie că dețin primul telefon inteligent care are integrat un senzor ce  înregistrează ritmul cardiac, acesta fiind amplasat în spatele telefonului sub camera de fotografiat.

Cei de la Mashable, scriu că senzorul își face bine și repede treaba, utilizatorul fiind nevoit să țină câteva secunde degetul pe dispozitivul de înregistrare ce este amplasat în zona bliț-ului, iar acesta va  detecta fluxul sângelui de sub piele. Poate te vei întreba care este caracterul practic al acestui senzor, ce necesită poziționarea degetului într-un mod nefiresc pe spatele carcasei, comparativ cu alte cipuri care pot fi purtate pe piept sau atașate la încheietura mâinii. Ei bine Samsung a vrut  fie primul dezvoltator  care deține un asemena telefon inteligent ce are încorporat un senzor de înregistrare a ritmului cardiac  strict din motive de promovare, deoarece în ultima perioadă s-au înmulțit zvonurile cum că Apple ar investi în sectorul medical. Văzând succesul uriaș pe care aceștia l-au avut  cu senzorul de amprentă, compania niponă a dorit un produs care să se diferențieze clar față de competiție, cum a făcut iPhone S5 la lansare, și să ridice ștacheta mai sus.

Senzorul ce înregistrează ritmul cardiac, face parte din aplicația numită S Healt, ce a debutat pentru prima dată la modelul S4.  Această aplicație fiind regândită acum pentru noul vârf de gamă de la Samsung – Galaxy S5, iar de acum se pune accent mai mult pe partea de fitness și mișcare. În viziunea Samsung, telefonul este elementul central care gestionează dispozitivele ușor de purtat, care măsoară și oferă informații despre diverse activități (Gear Fit este conceput special pentru asta).

Are acest senzor promovat de Samsung capacitatea de a împinge vânzările terminalului mai sus? Cumpărătorii vor avea ultimul cuvânt de spus, atunci când Galaxy S5 va fi disponibil pentru vânzare.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă Like & Share.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *