Bombă! Facebook cumpără celebra aplicație de mesagerie WhatsApp!

 

Sursa:  mobilissimo.ro

Sursa: mobilissimo.ro

Facebook a ajuns la un acord pentru achiziționarea popularei aplicații de mesagerie WhatsApp, pentru suma colosală de 16 miliarde de dolari (bani lichizi și acțiuni) potrivit The Verge. Ca și în cazul Instagram, compania a anunțat că aplicația  de mesagerie va continua să opereze independent și după achiziție.

Într-un comunicat de presă CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg spune: „ WhatsApp conectează în momentul actual 1 miliard de persoane. Aplicațiile care ajung la acest număr de utilizatori conectați sunt incredibil de valoroase”.

Peste 450 de milioane de persoane utilizează în fiecare lună aplicația, potrivit unei statistici, iar 70 % dintre aceștia sunt activi în fiecare zi. Co-fondatorul WhatsApp Jan Koum se va alătura bordului de directori Facebook, ca parte a înțelegerii avute între cele două companii, dar sediul și angajații vor rămâne în Mountain View, California.

Sursa: memeburn.com

Sursa: memeburn.com

Într-o postare pe blogul personal, Jan Koum spune: ”Făcând acest pas aplicația WhatsApp, va avea felxibilitatea de creștere și extindere, în timp ce echipa noastră se poate focaliza pe ridicarea nivelului de comunicații și mai rapide, dar cu prețuri accesibile.

Co-fondatorul WhatsApp a mai spus că utilizatorii nu trebuie să iși facă griji în privința reclamelor, care nu vor întrerupe serviciile de comunicare.

 Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații abonează-te la newsletter-ul din dreapta-sus a paginii.

Iar dacă ți-a plăcut articolul apasă pe LIKE&SHARE.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *