7 iluzii optice care te vor face să te uiți de două ori la aceași imagine!

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. În timp ce creierul nostru procesează tot ce vedem cu ochii, există momente când acest puternic organ eșuează în redarea corectă a informațiilor. Conform Wikipedia, Iluzia optică (sau iluzia vizuală) reprezintă perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronată a realității. Iluziile optice sunt studiate de psihologia percepției. Acestea sunt un fel de imagini remanente datorate unor puternice alternanțe de luminozitate, de culoare sau de mișcare care produc o puternică stimulare a zonei optice cerebrale. Totusi, percepțiile eronate sunt considerate iluzii numai dacă sunt valabile pentru un număr foarte mare de indivizi.

Cei  de la Business Insider au selectat câteva iluzii optice pentru a testa percepția  noastră asupra realității. Urmărește videoclipul de mai jos pentru a te convinge.

 

Dacă ți s-a părut interesant articolul apasă pe  Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *