NEC a prezentat sistemul de recunoastere faciala pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Gigantul Japonez NEC a prezentat sistemul de securitate ce va fi implementat pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Sistemul va fi utilizat pentru a identifica peste 300.000 de persoane, incluzând atât spectatorii, sportivii, voluntarii și reprezentanții media. 

Sistemul de securitate este dezvoltat in jurul unei platforme AI (Inteligenta Artificiala), denumita NeoFace. Accesul participanților in incinta perimetrului va implica partajarea unei fotografi, alături de un card ce va conține date generale despre fiecare participant. NEC afirma ca deține cea mai performanta tehnologie de recunoaștere faciala la nivel mondial. Japonezii se plasează pe locul 1, rezultatele fiind confirmate de testele de referința executate de Institutul National de Standarde si Tehnologie din SUA.

Tokyo 2020 reprezinta noi provocări de securitate, fapt ce a determinat guvernul Japonez sa acționeze in privința siguranței participanților. Identificarea rapida a fiecărui individ, precum și acuratețea rezultatelor au devenit o prioritate pentru departamentul de securitate. Spre deosebire de Jocurile anterioare, Tokyo nu va avea un singur parc olimpic. In schimb, evenimentele vor fi răspândite in toată zona metropolitana, unde spectatorii, atleții și personalul auxiliar vor fi nevoiți sa își confirme in mod rapid identitatea.

Scopul organizatorilor este ca sistemul de recunoaștere facială să accelereze procesul de acces in perimetrele securizate. Pericolele asociate cu perioadele lungi de așteptare în căldura reprezintă, de asemenea, o preocupare. Jocurile vor începe pe 24 iulie 2020, iar dacă previziunile meteorologilor se confirma, va fi cea mai torida vara olimpică din ultimul secol.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *