Aplicația Facebook a colectat  toate informațiile posibile de pe device-urile Android

Aflați în plin scandal – unde sunt acuzați de complicitate la partajarea informaților confidențiale ale propriilor utilizatori, Facebook mai primește o lovitura grea: utilizatorii au descoperit ca aplicația colectează de ani de zile toate informațiile de pe dispozitivele Android pe care a fost instalată.

Apelurile efectuate, istoricul conversațiilor,  numere de telefon, lungimea apelului, contacte, etc toate aceste date au fost culese de Facebook după ce utilziatorul și-a instalat aplicația și a acceptat “termenii și condițiile de utilizare”.

Programatorul Dylan McKay notează într-un tweet:

“Mi-am descărcat datele colectate de Facebook in format ZIP. Cumva, Facebook detine tot istoricul apelurilor mele”

Atât aplicația Facebook cat și aplicația de mesagerie Messenger au colectat o serie întreagă de informații stocate de pe dispozitivul Android pe care au fost instalate.

Un raport al companiei Ars Tehnica, arată că înainte de versiunea Android 4.1 (Jelly Bean), odată ce a aplicația a primit accesul din partea utilizatorului,  Facebook a colectat tot istoricul și desfășurătorul apelurilor efectuate. Mai mult, aplicația a interceptat toate mesajele de tip text transmise sau recepționate pe dispozitivul Android.

Facebook pare într-o situație mai mult decât delicată: tot mai multe companii și-au retras comenzile de publicitate, guvernul american dorește anchetarea companiei iar nivelul de încredere al utilizatorilor a scăzut vertiginous: număr record de utilizatori care au cautat “cum sa îmi șterg contul de Facebook?”

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *