Google schimbă RADICAL afișarea rezultatelor în motorul de căutare

google-smartphone

Google lucrează la un nou proiect menit să schimbe drastic rezultatele căutărilor în motorul de căutare. Mai exact, gigantul american testează un nou algoritm care va propulsa în topul căutărilor site-urile optimizate integral pentru smartphone-uri și tablete.

Cum funcționează mecanismul care duce la afișarea rezultatelor din motorul de căutare Google?

Google urmărește peste 60 de miliarde de pagini web. Pe baza mai multor factori (număr accesări, cuvinte cheie, localizare, optimizare etc.) Google cataloghează fiecare site în parte atribuindu-i un index specific. Pe baza indexului, alături de o serie de algoritmi, motorul de căutare afișează în primele câmpuri rezultatele relevante, adică site-urile care corespund cel mai bine cuvintelor cheie tastate de utilizator.

Noul proiect dezvoltat de Google va schimba ordinea afișărilor, astfel că pe lângă index, determinant pentru afișarea site-urilor în primele poziții va fi și optimizarea paginilor.

Mesajul celor de la Google este cât se poate de clar pentru toți dezvoltatorii web: adaptarea site-urilor pentru smartphone-uri trebuie să devină o prioritate

„Cu toate că indexul nostru de căutare va păstra aceiași parametri riguroși, algoritmul care stă la baza rezultatelor va fi modificat, astfel încât site-urile care sunt optimizate pentru smartphone-uri să fie prioritare în afișarea rezultatelor” a declarat Doantam Phan, Product Manager Google.

Schimbarea plănuită de Google dorește să îmbunătățească radical experiența de utilizare atunci când apelăm la motorul de căutare de pe smartphone. Astfel, gigantul american este pregătit să îi “sancționeze” pe dezvoltatorii web care nu au luat în calcul până în acest moment optimizarea paginilor pentru smartphone-uri.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *