Samsung Galaxy S8 vine la pachet cu un asistent virtual nou

La începutul lunii Octombrie, Samsung a achiziționat startup-ul Viv labs, o companie înființată de foștii creatori ai asistentului virtual de la Apple – Siri.

Micuța companie a prezentat publicului larg în cadrul unui târg de specialitate un nou asistent digital intitulat Viv. Asistentul a impresionat în mod plăcut audiența datorită calității – răspunsuri exacte la întrebări și recomandări excelente survenite pe baza anumitor tipare ale utilizatorului (sex, vârstă, afinități etc.).

vivlabs

După anunțarea achiziției de către gigantul sud-coreean, compania a confirmat faptul că următorul vârf de gamă pregătit de Samsung – Galaxy S8 va avea integrat asistentul virtual Viv.

Potrivit publicației Reuters, Samsung plănuiește să integreze asistentul virtual Viv în toată gama de smartphone-uri Galaxy și smartwatch-uri.

Compania sud-coreeană nu a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect, deocamdată nefiind clară toată gama de servicii și caracteristici pe care asistentul virtual Viv ar urma să o folosească.

Integrând un asistent digital ce are la bază inteligența artificială, Samsung dă o lovitură grea rivalilor de la Amazon, Google și Apple. Astfel, după mega-scandalul pricinuit de funcționarea dezastruoasă și periculoasă a terminalului Note 7, noua caracteristică smart va atrage fanii din nou spre produsele comercializate Samsung.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *