Apple pregătește o tastatură spectaculoasă. Vezi cum arată

sonder_e_ink_keyboard-0-0

Conform publicației The Wall Street Journal, care citează surse familiare cu planurile companiei din Cupertino, următoarea generație de laptopuri MacBook va avea integrată o tastatură specială.

Apple colaborează cu startup-ul australian Sonder, care în prezent dezvoltă o tastatură Bluetooth capabilă să folosească mai multe standarde – QWERTY, QWERTZ, etc. afișând litere, simboluri și butoane de acțiune pentru fiecare limbă în parte.

Publicația mai arată în ediția tipărită că Tim Cook, CEO-ul Apple, s-ar fi întâlnit săptămâna trecută cu Directorul Executiv al companiei Sonder, dorind să preia micuța companie australiană. Un purtător de cuvânt al Sonder a infirmat însă informația apărută în presă.

Tastatura revoluționară folosește tehnologia E Ink, adică un display foarte economic ce folosește tonurile alb și negru, afișând mai multe caractere și simboluri pentru fiecare buton în parte. Astfel, va fi eliminată problema caracterelor și a simbolurilor specifice diferitelor limbi. Utilizatorii vor avea la dispoziție într-o singură tastatură toate caracterele specifice străine. Pe lângă asta, în video-ul de prezentare se poate observa o serie nouă de butoane de acțiune specifice rețelei de socializare Facebook: distribuie și apreciază.

“De acum nu mai e nevoie să memorezi zecile de scurtături și caractere speciale. Indiferent dacă editezi documente sau te joci, tastatura își va adapta butoanele în funcție de propriile tale preferințe și nevoi “ se arată pe site-ul oficial la descrierea produsului.

Tu ce părere ai despre noua tastatură ?

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *