Apple a prezentat noul iPad Pro – tableta dedicată profesioniștilor

sursa : AOL

sursa: AOL

Nu doar iPhone-ul “scade în greutate”! Apple a prezentat în cadrul evenimentului din Cupertino un nou model iPad Pro cu diagonală de 9.7 inch. Chiar dacă are dimensiuni mai reduse față de modelul lansat în septembrie 2015, tableta integrează aceleași componente și caracteristici premium.

Noul display reflectă lumina cu până la 40% mai puțin, optimizând culorile mult mai eficient. Noua caracterisitică True Tone folosește un senzor care captează lumina ambientală adaptând automat culorile display-ului, îmbunătățind astfel experiența de utilizare. Apple declară că noua tehnologie îi oferă utilizatorului senzația cititului de pe o coală de hârtie normală, ochii nemaifiind obosiți după lecturarea unui text în timp îndelungat.

â

Puterea de procesare a tabletei este asigurată de cipul A9x, un dual-core tactat la 2.26 GHz, alături de 4 GB memorie RAM. Apple echipează tableta cu o nouă cameră de fotografiat de 12 pixeli care este capabilă să înregistreze la rezoluția 4k. Camera secundară de 5 megapixeli are integrat senzorul Retina Flash, care îmbunătățește considerabil calitatea selfie-urilor. Tableta iPad Pro beneficiază de un sistem audio revizuit, având integrate patru difuzoare care îi vor oferi utilizatorului experiența surround.

iPad Pro 9.7 este disponibil în trei modele: cu capacitate de stocare de 32, 128 și 256 GB. Tableta cântărește doar 437 grame și rulează cel mai nou sistem de operare de la Apple, iOS 9.3. În premieră pentru gama tabletelor, pe lângă culorile obișnuite, Silver, Gold și Space Gray, Apple introduce și Rose Gold.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *