Top 5 bug-uri în Windows 10

windows-10

Windows 10 – top 5 cele mai deranjante bug-uri.

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare oferit de Microsoft sub forma unei actualizări gratuite tuturor utilizatorilor Windows 7 și Windows 8. Nu este o noutate pentru nimeni faptul că Windows 10 este într-adevăr o inovație venită din partea gigantului din Redmond, însă faptul că inginerii de la Microsoft s-au apucat de primele linii de cod doar la începutul anului 2014, iar după nici nouă luni au lansat prima versiune dedicată publicului larg, totul fiind făcut într-o grabă totală, a lăsat inevitabil o mulțime de probleme și bug-uri care împiedică utilizatorul să aibă parte de o experiență grozavă.

Totuși, Microsoft a adoptat o soluție ingenioasă odată cu lansarea sistemului de operare Windows 8: era actualizărilor anuale (service pack) a luat sfârșit, Microsoft preferând să ofere utilizatorilor actualizări periodice, menite să îmbunătățească performanțele și să rezolve problemele sistemului de operare Windows.

Mai jos vă prezint cinci dintre cele mai enervante probleme pe care Microsoft le-a neglijat până în acest moment la sistemul de operare Windows 10:

  1. Contul vizitator (Guest)

Contul vizitator (Guest) este ideal dacă ai un prieten care te vizitează pentru o scurtă perioadă de timp și are nevoie de acces la calculator. Odată activat, vizitatorul are acces la calculator, însă îi este restricționat accesul la serviciile și documentele celorlalți utilizatori ai PC-ului.

În Windows 10 contul vizitator nu este activat automat. Pentru a activa contul, utilizatorul cu drepturi de administrator trebuie să tasteze în meniul căutare sintagma “lusrmgr.msc”, apoi să marcheze contul Guest (vizitator) ca fiind activ. Din nefericire însă, în etapa de logare chiar dacă este selectat contul Guest, Windows 10 loghează utilizatorul automat în contul de administrator, neoferind nici o altă alternativă vizitatorului.

windows10-utilziatorul-vizitator-guest

  1. Adăugarea elementelor în meniul contextual Start

Pentru o accesare mult mai rapidă a documentelor sau aplicațiilor, utilizatorul are posibilitatea de a adăuga (pin) aplicații și documente în Meniul Start. Chiar dacă inițial îi este permis acest “privilegiu” (să modifice Meniul Start), după finalizare, aplicațiile dispar, meniul revenind la starea inițială.

Windows10-pin-document

  1. Crearea unui stick pentru recuperarea parolei

Este foarte important pentru securitatea datelor ca utilizatorul Windows să folosească o parolă cât mai complexă. Mai sunt însă cazuri în care utilizatorii uită parola de acces în sistemul de operare, iar datele trebuie recuperate de un specialist.

Microsoft a introdus în versiunile anterioare de Windows posibilitatea ca utilizatorul să creeze un stick care să îi ofere posibilitatea de a schimba parola în cazul în care aceasta este uitată. Din nefericire, Windows 10 afișează pictograma pentru crearea unui stick care poate schimba parola, însă nu lansează nici o aplicație care chiar să facă asta.

windows10-creare-stik-parola

  1. Restaurare la o versiune anterioară

Poate că ai făcut o modificare sau ai șters ceva important și vrei să aduci documentul sau fotografia respectivă la o versiune anterioară. Windows 10 oferă posibilitatea utilizatorului de a restaura un document, însă într-un mod puțin mai incomod. Chiar dacă se marchează documentul respectiv, iar apoi se selectează opțiunea “Versiuni Anterioare”, Windows 10 deschide fereastra “Proprietăți”, iar de acolo utilizatorul trebuie să acceseze fereastra “Versiuni Anterioare”.

Adică de ce ai pune în meniul principal opțiunea “Versiuni Anterioare” dacă trebuie să mai dai încă un click ca să o accesezi?

windows10-functia-restaurare

  1. Notificările din aplicația Mail

Aflată în meniul Start, aplicația Mail ar trebui să alerteze utilizatorul atunci când acesta primește un email nou. Din păcate însă, pentru a verifica dacă a primit email-uri noi, utilizatorul trebuie să acceseze meniul notificări sau să acceseze aplicația dedicată pentru email.

Dacă Meniul Start mai are și numele neoficial “Live” (aluzie la faptul că aplicațiile oferă informații în timp real utilizatorului), de ce nu funcționează poate cea mai importantă aplicație (după Vremea) din acest Meniu?

Windows10-live-email

Chiar dacă încă mai sunt multe lucruri de pus la punct în Windows 10, consider că noul sistem de operare oferit de Microsoft reprezintă o actualizare solidă, menită să îmbunătățească radical experiența de utilizare a unui PC, laptop sau a unei tablete. 

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

sursa text

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. alex sever says:

    Salut, felicitari pentru articol, foarte util!

  2. sorin sebes says:

    mai au cel putin inca un an sa il aduca la o varianta decenta :))

  3. LIviu says:

    La mine se deschide foarte greu Nvidia Experience..Oare tot de windows 10 este problema?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *