iPhone 6s. Vezi cum arată și ce specificații are noul iPhone lansat de Apple

apple-hands-on-167

Cu ocazia evenimentului din 9 septembrie,  Apple a lansat ultima generație de smartphone iPhone – iPhone 6S și iPhone 6S Plus.

Device-uri au exact aceleași dimensiuni ca și modelele precedente (iPhone 6 și iPhone 6 Plus). Totuși, chiar dacă la exterior nu se deosebesc față de „frații mai mici”, iPhone 6S și iPhone 6S Plus beneficiază de o serie de upgrade-uri, menite să îmbunătățească experiența de utilizare.

3D Touch & senzor de amprentă

Noile terminale au integrate senzorul 3D Touch implementat deja la laptopul Macbook Pro, care recunoaște forța cu care este apăsat display-ul. Practic, atunci când utilizatorul atinge mai tare display-ul, unele aplicații îi vor permite navigarea prin meniul contextual fără să mai ridice degetul de pe ecran. De asemenea Apple a înlocuit senzorul de amprentă cu unul nou, susținând că acesta este de două ori mai rapid și mai eficient.

apple-hands-on-66

Procesare mai rapidă datorită noului cip A9

Micile diferențe față de modelele anterioare se regăsesc la partea hardware. Astfel, avem un nou cip (A9), care consumă mai puțină energie, fiind mai rapid cu 70% decât predecesorul (A8). În noul cip, Apple a integrat și un co-procesor care activează asistentul virtual Siri prin sintagma „Hey Siri”, chiar dacă terminalul are un nivel scăzut al bateriei. Un mare minus care trebuie menționat ar fi faptul că Apple nu a renunțat la categoria cu capacitatea de stocare de doar 16 GB. Mai pe scurt din 16 GB, terminalul recunoaște 14-15 GB, din care mai scădem 8 GB pentru sistemul de operare, iar în final utilizatorul în anul 2015 rămâne cu doar 7-8 GB pe care îi poate folosi pentru stocarea informațiilor personale.

iPhone-6s (5)

 

Cameră 4K, fotografii excepționale

Altă schimbare făcută de Apple la iPhone 6S este camera de fotografiat. Noua cameră de 12 megapixeli integrează senzorul iSight, înglobând cu până la 50% mai mulți pixeli, îmbunătățind (dacă mai era ceva de îmbunătățit) calitatea fotografiilor. Un alt aspect important de menționat ar fi faptul că noua cameră permite capturarea videoclipurilor în format 4K la rezoluția 3840 x 2160. Cu ajutorul aplicației iMovie utilizatorul poate edita direct pe telefon filmările realizate la „rezoluția viitorului” 4K.

Având în trecut probleme mari cu rezistența telefoanelor (dacă vă mai aduceți aminte de nebunia bendgate), Apple a întărit serios carcasa noilor device-uri, utilizând un aluminiu mult mai rezistent. Terminalele iPhone 6S și iPhone 6S Plus vor fi comercializate de Apple începând cu data de 25 septembrie.

Ce părere ai despre noul iPhone ?

(click pe poză pentru calitate mărită)

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. alin says:

    Interesant ii ca aproape 90 % din caracteristicile noul iPhone se stiau deja cu 2 -3 luni inainte…. Unde a disparut misterul Apple ?:)) Foarte tare 3D Touch!

  2. Mirel Sabu says:

    au si iPhone roz care va prinde bine la pitipoanceeeeeee!

  3. vlad says:

    sunt curios care va fi urmatoarea linie de design urmarita de Apple la iPhone-uri

  1. November 21, 2015

    […] o lună după ce Apple a lansat device-urile iPhone 6s şi iPhone 6S Plus, au apărut primele zvonuri privind următorul vârf de gamă din portofoliul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *