Dacă folosești Windows, trebuie neapărat să citești asta!

microsoft_Windows

Gigantul din Redmond, Microsoft, a lansat de urgență o actualizare care rezolvă o problemă majoră de securitate pentru toate sistemele de operare (XP, Vista, 7 și 8.1).

Așa cum ne-am obișnuit probabil, în fiecare marți, Microsoft lansează obișnuitul pachet de actualizări, însă de această dată având în vedere vulnerabilitatea majoră la care sunt supuse toate sistemele de operare, Microsoft a lansat actualizarea mai devreme.

Conform declarației de presă apărute pe site-ul oficial, Microsoft spune că vulnerabilitatea descoperită permite unei persoane rău intenționate să preia în întregime controlul calculatorului celui infectat. Practic aplicația Windows Adobe Type Manager Library (librăria care gestionează fonturile utilizate de sistemul de operare) utilizează și fonturi de tip OpenType, care dacă sunt malițioase infectează sistemul de operare al utilizatorului, deschizând o ușă pentru ulterioare atacuri. Acest tip de fonturi se regăsesc cu precădere în construcția site-urilor web și a documentelor.

Exploatând această vulnerabilitate, persoana rău intenționată poate să șteargă/modifice documente și fișiere de pe calculatorul infectat, să creeze cont de administrator cu drepturi depline, controlând practic de la distanță în întregime tot sistemul de calcul.

Pentru a evita un asemenea scenariu, Microsoft le recomandă tuturor utilizatorilor să își instaleze prin intermediul aplicației Windows Update cea mai nouă actualizare, care rezolvă problema fonturilor buclucașe.

Windows-7-update

 

Dacă ți se pare util acest articol, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. dragusanu doinita says:

    super

  2. Petre Ilciuc says:

    bine de stiut, dar nu mai scapa microsoft de probleme simple ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *