Bombă! Windows 10 va putea fi instalat gratuit și pe pc-urile cu versiuni mai vechi piratate

windows10-logo

Microsoft a luat o decizie surprinzătoare: toate calculatoarele care rulează sistemul de operare Windows (7 sau 8), chiar și fără licență, vor avea posibilitatea de a face upgrade în mod gratuit la cea mai nouă versiune Windows – 10.

Anunțul făcut de reprezentanții Microsoft a fost imediat remarcat de majoritatea internauților, deoarece în trecut, odată cu lansarea unei versiuni mai recente a sistemului de operare Windows, Microsoft îmbunătățea mecanismul de verificare a licențelor, iar utilizatorii erau avertizați printr-o serie de mesaje care făceau referire la dezactivarea anumitor funcții în cazul în care se instala o copie piratată.

În ianuarie pentru prima dată Microsoft a anunțat faptul că Windows 10 va fi disponibil în mod gratuit pentru utilizatorii care folosesc sistemele de operare Windows 7 și Windows 8 licențiate, însă astăzi compania din Redmond a anunțat faptul că și utilizatorii care folosesc sistemele de operare piratate vor avea gratuit dreptul de face upgrade la Windows 10. Însă Microsoft oferă sistemul de operare Windows 10 gratuit doar pentru un an de zile, după această perioadă utilizatorii vor fi nevoiți să cumpere o licență.

Mai mulți specialiști în domeniu au spus că Microsoft a fost nevoit să facă această mișcare din cauza utilizatorilor chinezi. Mai exact în China sunt sute de milioane de utilizatori care folosesc fraudulos  sistemele de operare Windows, iar prin această decizie Microsoft dorește să ofere o perioadă extinsă de testare, după care să convingă utilizatorii să plătească pentru noul sistem de operare. La ora actuală în China din 10 utilizatori ai sistemului de operare Windows, doar unul singur are licență achiziționată oficial.

“Toți utilizatorii care folosesc device-uri eligibile pentru actualizarea la Windows 10, inclusiv cei care folosesc versiuni piratate, vor avea posibilitatea de a face upgrade în mod gratuit la Windows 10. Noi credem că clienții vor realiza în timp importanța achiziționării unei licențe oficiale” a declarat un purtător de cuvânt de la Microsoft.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Alexandra Stancic says:

    Sunt curioasa daca strategia Microsoft chiar va da rezultate.

  2. Vlad Silvasan says:

    Personal ma bucur de aceasta decizie. 30 de zile sunt prea putin pentru testarea unui produs cu care vei interactiona sa zicem in medie 3-6 ani de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *