Faceți cunoștință cu talpa inteligentă Digitsole

Digitsole (1)Sigur că ideea unei tălpi de pantofi inteligente sună puțin ridicol dacă ne gândim la faptul că aproape toate device-urile (smartphone-uri, brățări și ceasuri inteligente) ne înregistrează mișcările, ritmul cardiac și numărul caloriilor arse. Dar ce ziceți de o talpă inteligentă care îți încălzește picioarele după bunul plac ? Dacă ne tot confruntăm cu temperaturi atât de scăzute la nivel mondial, producătorul francez GlaGla dorește să vină în ajutorul nostru cu o pereche de tălpi de pantofi smart.


La târgul internațional CES din Las Vegas, compania GlaGla a prezentat talpa de pantofi inteligentă Digitsole. Conform companiei, talpa smart încălzește piciorul și încălțămintea în funcție de preferințele utilizatorului. Acesta poate controla temperatura cu ajutorul unei aplicații de pe telefon.

Să luăm un exemplu banal: Dacă te deplasezi pe jos pe o stradă înghețată, poți sa îți setezi rapid temperatura pantofilor pentru a te simți cât mai confortabil, iar dacă intri într-un local, poți să ajustezi din nou temperatura, reducând gradele instant cu ajutorul aplicației de pe smartphone.Digitsole (1)

Talpa inteligentă poate fi programată de utilizator să ajungă la până la temperatura maximă de 48 de grade Celsius. Bateria oferă o autonomie de până la 7 ore în condiții de folosire intensă, iar aceasta se poate încărca cu ajutorul unui cablu USB. Utilizatorul mai poate urmări pe aplicația de pe smartphone numărul de calorii arse și numărul pașilor efectuați.

Reprezentanții companiei GlaGla spun că talpa inteligentă poate fi folosită și de către motocicliștii sau de persoanele care au o circulație proastă a sângelui prin corp. Talpa smart oferindu-le o temperatura constantă în bocanci sau papuci simplu și eficient.

Proiectul tălpii de pantofi inteligente a fost prezentat în luna septembrie pe binecunoscuta platformă de strângere a fondurilor KickStarter de compania franceză, iar acum după patru luni de la prezentare, compania GlaGla este pregătită să își onoreze comenzile.

Tălpile inteligente Digitsole pot fi comandate pentru suma de 150 dolari, iar livrarea acestora se va realiza începând cu 1 februarie.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *