85 ron! Atât va costa noul telefon produs de Nokia

Nokia-130La scurt timp după ce au fost preluați de Microsoft, Nokia a încetat colaborarea cu Google care le ofereau sistemul de operare Android pentru telefoanele de top aflate în portofoliu companiei, dar spiritul finlandez încă nu a murit, deoarece Nokia a lansat astăzi sub egida Microsoft două telefoane simple, dar care le reflectă în totalitate spiritul.

Așadar Nokia 130 și Nokia 130 Dual Sim sunt două modele  simple, cu funții limitate, având un aspect modern. Modelele 130 și 130 Dual Sim reflectă  încercarea celor de la Nokia de a lansa pe piață un telefon simplu, la un preț extrem de mic, mizând pe faptul că acesta se vor vinde foarte bine persoanelor aflate în tăriile sărace sau în curs de dezvoltare.

Comparat cu un smartphone obișnuit, display-ul telefoanelor este minuscul având doar 1.8 inchi și o rezoluție de 128×160 pixeli. Designul telefoanelor este minimalist, carcasa având forme curbate și culori mate. Măsurând doar 106 mm în înălțime, 44.4 mm în lățime și cântărind 68.6 grame Nokia 130 și Nokia 130 Dual Sim se încadrează în proporțiile optime, utilizatorul având un oarecare confort atunci când le va folosi.

Se mai poate menționa faptul că noile terminale oferite de Nokia suportă micro card SD, fișiere MP3/video, conectivitate Bluetooth, difuzor mare încorporat în carcasa din spate și radio FM. Bateria va oferi o autonomie foarte bună, aproximativ 13 ore în modul de utilizare nonstop și 36 de zile în modul standby .

Marele minus din punctul meu de vedere, este faptul ca aceste terminale nu au conexiune la internet. Având în vedere că tehnologia ne înconjoară la fiecare pas și trăim în era internetului de mare viteză, nu îmi explic  de ce Nokia nu a inclus această opțiune. Până la urmă cu cât ridica prețul telefonului?

Ambele telefoane Nokia 130 și Nokia 130 Dual Sim vor fi disponibile pentru suma de 85 ron. Microsoft-Nokia speră ca aceste telefoane simple, care îndeplinesc funcțiile de bază ( apeluri, mesaje, muzică… și cam atât) să se vândă foarte bine.

Cum foarte multe persoane au un al doilea telefon cu care doar vorbesc sau trimit mesaje, Nokia 130 pare a fi candidatul ideal (atâta timp cât telefonul oferit de Firefox va fi disponibil doar în India) pentru a îndeplini aceste funcții cu brio. Rămâne de văzut cât de bine se vor vinde aceste modele și cât de durabile vor fi.

Dacă ți-a plăcut acest articol, apasă pe Like & Share. Mulțumesc

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *