Cum arată fabrica unde se produce Samsung Galaxy S5

Gimo2Atunci când te gândești la ce este nevoie să produci zeci de milioane de smartphone-uri și tablete în fiecare an, este foarte probabil să te gândești la imagini cu locuri aglomerate, muncitori obosiți, condiții istovitoare de muncă, minorii exploatați, etc.

Un reporter de la Business Insider a avut privilegiul să viziteze fabrica celor de la Samsung din orașul Gumi, Coreea de Sud înainte de lansarea oficială a telefonului Galaxy S5.

Facilitățile din interiorul și exteriorul fabricii seamănă cu ale unui campus de facultate, unde regăsești multe locuri recreaționale foarte bine amenajate.

Gimo1

Înăuntru este atât de curat încât literalmente poți să mănânci de pe jos. Lămpile fluoreșcente luminează linoleumul alb pentru a reflecta eventuale pete de mizerie. Atmosfera din interior seamănă mai mult cu un spital având facilitatea de a produce sute de telefoane inteligente pe zi. Vizitatorii trebuie să își acopere papucii cu folie din plastic, pentru a preveni praful și mizeria să pătrundă înăuntru.

La subsolul fabricii sunt amenajate spații pentru petrecerea timpului liber al angajaților, aceștia având acces  la librărie și jocuri video. Lângă această încăpere sunt amenajate două încăperi unde muncitorii pot învăța despre cum se asamblează noul terminal al celor de la Samsung.

Gimo3

Practic este exact opusul la ceea ce te aștepți după ani de povești horror în care se zvoneau că oamenii lucrează în condiții inumane, iar până și copii de 13-14 ani sunt exploatați în goana după o producție cât mai mare.

În centrul orașului se pot vedea alte fabrici ale producătorului coreean de electronice precum LG, Samsung și centre de cumpărături, restaurante, etc.  Majoritatea muncitorilor sunt femei care s-au angajat după terminarea liceului, dacă nu au ales posibilitatea de a merge la facultate. Samsung oferă posibilitatea angajaților de a continua studiile la facultate după programul de lucru.

Gimo4

Gimo5

Deoarece Galaxy S5 este disponibil în multe regiuni ale globului cu rețele de Wi-Fi diferite, există foarte mulți specialiști care testează funcționalitatea acesteia, înainte ca telefonul să fie ambalat și livrat. În imaginea de mai jos putem observa o angajată care testează telefonul la bancul de lucru.

Gimo6

Fabrica Gumi, nu este singura de acest gen unde se asamblează terminale precum Galaxy S5. Samsung are peste tot în lume diverse fabrici, unde se asamblează și se produc diverse componente.

În imaginea de mai jos puteți observa camera de testare a semnalului pentru Galaxy S5.

Gimo7

 

sursa foto: Steve Kovach

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *