Apple se pregătește să revoluționeze utilizarea telefonului iPhone și a tabletei iPad

apple-nestApple se pregătește să lanseze serviciul de software Smart Home în luna Iulie a acestui an, acesta îți transformă terminalul într-o telecomandă multifuncțională, fie vorbim de aprinderea luminilor, deschiderea automată a garajului, controlul muzicii ambientale, controlul climatizării, a aparaturii electronice sau a sistemelor de securitate. Surse din cadru companiei spun că lansarea oficială va fi în 2 Iunie în cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor din San Francisco.

Mutarea surprinzătoare a celor de la Apple vine pe fondul achiziției spectaculoase a companiei Nest Labs din luna Ianuarie a celor de la Google contra sumei de 3.2 miliarde de dolari, dar și a mișcării inteligente pe care Samsung a făcut-o integrând sistemul Smart Home la frigidere, mașini de spălat și televizoare, sistem care permite controlarea aparaturii din casă cu ajutorul smartphone-ului.

Sistemul de control la distanță a celor de la Apple va face mai ușor de configurat și controlat aparatura electrocasnică și nu numai din casă. Ca și exemplu, luminile din casă se pot seta să se aprindă automat atunci când proprietarul intră în casă, folosind telefonul pentru a transmite un semnal prin WiFi. Un astfel de brevet a fost patentat și prezentat de Apple în luna Noiembrie  a anului trecut.

Un număr select de producători vor fi selectați de Apple pentru a fi certificați în vederea fuziunii dintre terminalele Apple și aparatura electrocasnică.

Având în vedere că în ziua de astăzi tehnologia ne înconjoară pe fiecare dintre noi mai mult sau mai puțin va fi o chestiune de timp până ce toate sistemele vor fi adaptate și automatizate prin control la distanță, facilitând astfel confortul din propriile locuințe dar și securitatea personală. Problemele de genu “am uitat lumina aprinsă” se pot rezolva de la un click distanță.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să susții blogul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. Johnny says:

    Daca privim tendinta de a supraveghea traficul si populatia din mariile metropole ale lumii, observam cu siguranta ca se doreste nu doar supravegherea ci si identificarea instanta a oamenilor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *