Apple a lansat iOS 7.1!

ios-7-1Apple a lansat luni iOS 7.1, update la sistemul de operare iOS 7.0, soft  ce aduce îmbunătăţiri considerabile față de predecesorul său, în special pentru modelul iPhone 4, dar deţinătorii acestui telefon ar trebui să ştie, că noua actualizare a sistemului de operare nu se ridică la înălţimea lui iOS 6.1.3.

Într-o analiza efectuată  de Art Tehnica, s-a testat rapiditatea  lui iOS 7.1, comparativ cu iOS 7.0 şi iOS 6.1.3. În general, aplicaţiile rulează vizibil mai rapid pe iPhone 4, după actualizarea la iOS 7.1, faţă de iOS 7.0 dar, există încă o diferenţă semnificativă în timpii de aşteptare faţă de ce-l mai reuşit şi optimizat sistem de operare de până acuma, iOS 6.1.3.

De exemplu, camera de fotografiat se deschide în 2.63 secunde cu sistemul 7.0 instalat, în 2.2 secunde cu iOS 7.1, iar cu iOS 6.1.3 în doar 1.9 secunde.

De fapt, aproape nici o aplicaţie nu se accesează mai rapid cu sistemul de operare iOS 7.1, faţă de iOS 6.1.3. Singura excepţie sunt mesajele, care se deschid în 1.5 secunde, faţă de 1.57 secunde cu iOS 6.1.3 şi 2.8 secunde cu iOS 7.0.

De menţionat ar mai fi faptul că noul sistem, are inclusă opţiunea Car Play, îmbunătăţiri aduse calendarului, interfeţei de apelare şi asistentului personal Siri, plus noi setări pentru camera de fotografiat.

cameracallcalendarsiri

Dar faţă de sistemul de operare iOS 7.0, iOS 7.1 se  deosebește printr-un plus de performanţă  la aproape toate capitolele. Aşa cum probabil se anticipează, iOS 7.1 v-a fi cel mai probabil ultimul update disponibil pentru iPhone 4, telefon vechi de aproape patru ani, astfel că iOS 8, v-a fi disponibil  doar pentru generaţiile mai noi ( 4S, 5, 5C şi 5S).

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share, mulțumesc.

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *